Info

New or Forgotten?

WELKOM BIJ
LTC VLEUTEN DE MEERN
TEAM TRAININGEN
door OC Tennis
OC TENNIS
On Court
Off Court
OC Tennis > Voorwaarden

SENIOREN

Algemeen

We willen onze leden zo goed en duidelijk mogelijk tegemoet komen wat betreft de regels die betrekking hebben op de trainingen, daarom is er een trainingsreglement gemaakt.
Bij LTC wordt onderstaande training aangeboden:

 • Senioren  (1x per week 50 minuten)
 • Privéles    (10 x 50 minuten met 1 of maximaal 2 personen)

Voor bovenstaande training kan iedereen die lid is van LTC inschrijven.

Reglement trainingen

 1. Zodra de inschrijving voor de training geopend wordt, ontvangen de leden die sinds zomer 2018 les hebben gehad hiervan bericht via e-mail. Alle inschrijvingen voor training kunnen gedaan worden via het systeem PlanMySport via website www.oc-tennis.nl. Ben je te laat met inschrijven voor les, dan kom je op de reservelijst, mocht er alsnog een geschikte plek vrijkomen dan krijg je hiervan bericht.
 2. Bij teveel inschrijvingen wordt er op volgorde van aanmelding ingedeeld.
 3. We streven naar groepen van 4 personen.Het kan zijn dat we door veel inschrijvingen groepen van 5 personen moeten maken. Het lesgeld zal dan worden verrekend. Privélessen worden ingepland nadat alle groepstrainingen zijn ingedeeld en alleen indien hier voldoende baancapaciteit voor is.
 4. Men moet lid zijn van de club om aan lessen deel te nemen.
 5. Op het inschrijfformulier kan een voorkeur opgegeven worden voor de samenstelling van de groep, en het tijdstip van de training . Teamtrainingen behoudt zich echter het recht voor om hiervan af te wijken. De trainers bepalen de samenstelling van de groepen op basis van niveau, aangegeven voorkeuren en beschikbaarheid.
 6. De trainingsgroepen bestaan uit 4 volwassenen op 1 baan.  
 7. Men heeft voor de definitieve bekendmaking van de groepsindelingen geen inzage in de inschrijvingen/groepsindelingen.
 8. Is de trainer verhinderd dan wordt eerst bekeken of deze les gegeven kan worden door een andere trainer, lukt dit niet dan wordt de les ingehaald of terugbetaald.
 9. Er wordt geen lesgeld terugbetaald in geval van blessures e.d., in overleg met de trainer kan men zelf vervanging zoeken en het lesgeld onderling verrekenen. In bijzondere gevallen kan een restitutie verzoek worden ingediend bij het bestuur.
 10. Bij terugtrekking na bekendmaking van de groepsindeling is men verplicht om 50% van het lesgeld te betalen, tenzij men is ingedeeld op een tijdstip waarvan men aangegeven heeft niet beschikbaar te zijn. In dat geval kan men zich terugtrekken zonder verplichting tot betaling van het lesgeld.

De lessen

 1. In de zomer wordt er in verband met de weersomstandigheden maximaal 1 les ingehaald; in de winter worden maximaal 2 lessen ingehaald die door weersomstandigheden zijn uitgevallen. 
 2. Niet alle dagen van de week hebben hetzelfde aantal lessen, dit wordt zowel in de winter als in de zomer naar rato verrekend met het lesgeld.
 3. Ben je verhinderd voor een training, geef dit dan bij voorkeur door aan de trainer via een sms/appje en anders aan de afdeling seniorentrainingen, via
 4. De trainers zijn gedurende de lessen telefonisch niet bereikbaar.
 5. Het is niet wenselijk om de trainers tijdens hun werk te benaderen voor een gesprek. Wil je iets met een trainer bespreken, maak dit dan kenbaar door een mail te sturen naar de afdeling teamtrainingen, teamtrainingen@ltc-vdm.nl  
 6. Twijfel je of een les doorgaat neem dan contact op met je trainer.

JUNIOREN

Reglement trainingen jeugd

We willen onze leden zo goed en duidelijk mogelijk tegemoet komen wat betreft de regels die betrekking hebben op de trainingen, daarom is er een trainings reglement gemaakt.
                                                                      
Bij LTC worden verschillende soorten trainingen gegeven voor de jeugd:
 • Mini (1x per week 50 minuten) 
 • Regulier (1x per week 50 minuten)
 • Regulier 2x  (2x per week 50 minuten)
 • Privé (50 minuten, maximaal met 2 personen) 
Voor bovenstaande trainingen kan iedereen die lid is van LTC inschrijven.
Voor minitennis hoef je geen lid te zijn, dit is voor kinderen vanaf 4 jaar. U moet uw kind echter wel zo snel mogelijk aanmelden bij de ledenadministratie in verband met de wachtlijst. 
 
 • Selectietraining (Voor deze trainingen wordt je geselecteerd door de trainer en ontvang je een aparte uitnodiging.)

Algemeen reglement jeugdtrainingen

 1. Zodra de inschrijving voor de training geopend wordt, ontvangen alle leden die sinds zomer 2018 les hebben gevolgd hiervan bericht via e-mail. Alle inschrijvingen voor training kunnen gedaan worden via het systeem PlanMySport via www.oc-tennis.nl. Ben je te laat met inschrijven voor les, dan kom je op de reservelijst, mocht er alsnog een geschikte plek vrijkomen dan krijg je hiervan bericht.
 2. Bij teveel inschrijvingen wordt er op volgorde van aanmelding ingedeeld.
 3. Bij de uiteindelijke indeling kan het zijn dat er incomplete groepen zijn, bijvoorbeeld 6 kinderen in een groep van 8. Het lesgeld zal dan naar rato worden verhoogd.Uiteraard wordt er zoveel mogelijk gestreefd naar volle groepen.
 4. Privélessen worden ingepland nadat alle groepstrainingen zijn ingedeeld en alleen indien hier voldoende baancapaciteit voor is.
 5. Men moet lid zijn van de club om in de zomer les te krijgen, uitzondering zijn de mini’s, dat zijn kinderen tot en met 6 jaar.
 6. Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar biedt LTC minitennis aan (8 kinderen op 1 baan). Kinderen die minitraining gaan volgen betalen geen inschrijfgeld en contributie. Zij zijn dus geen lid van de vereniging. Er dient wel een bedrag voor de training die ze volgen te worden betaald. In het jaar dat de kinderen 7 jaar worden moeten ze aspirant-lid zijn om lessen te kunnen blijven volgen. Zij gaan dan inschrijfgeld en contributie betalen. Lid worden gaat op datum van aanmelding. Wij kunnen niet garanderen dat deze kinderen op het moment dat ze 7 jaar worden een plek hebben om lid te worden. Zorg er dus voor dat uw kind op het moment dat hij/zij minilessen gaat volgen meteen op de wachtlijst komt te staan.
 7. De trainers bepalen de samenstelling van de groepen op basis van niveau en beschikbaarheid. Indien mogelijk houden zij met name bij de jongere kinderen rekening met de opgegeven vriendjes en vriendinnetjes. De selectiegroepen worden door de trainers ingedeeld op basis van niveau en beschikbaarheid. Hier wordt geen rekening gehouden met eventuele voorkeuren.
 8. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal 8 kinderen op 2 banen.
 9. Ouders/kinderen hebben voor de definitieve bekendmaking van de groepsindelingen geen inzage in de inschrijvingen/groepsindelingen.
 10. Is de trainer verhinderd dan wordt eerst bekeken of deze les gegeven kan worden door een andere trainer, lukt dit niet dan wordt de les ingehaald of terugbetaald
 11. Er wordt geen lesgeld terugbetaald in geval van blessures e.d., in overleg met de trainer kan men zelf vervanging zoeken en het lesgeld onderling verrekenen. In bijzondere gevallen kan een restitutie verzoek worden ingediend bij het bestuur.
 12. Bij terugtrekking na bekendmaking van de groepsindeling is men verplicht om 50% van het lesgeld te betalen, tenzij men is ingedeeld op een tijdstip waarvan men aangegeven heeft niet beschikbaar te zijn. In dat geval kan men zich terugtrekken zonder verplichting tot betaling van het lesgeld.

De tennislessen

 1. In de zomer wordt in verband met weersomstandigheden maximaal 1 uitgevallen les ingehaald; in de winter worden maximaal 2 uitgevallen lessen in verband met het weer ingehaald. Privétrainingen in de winter/zomer worden altijd ingehaald.
 2. Niet alle dagen van de week hebben hetzelfde aantal lessen, dit wordt zowel in de winter als in de zomer naar rato verrekend met het lesgeld.
 3. Ben je verhinderd voor een training, geef dit dan bij voorkeur door aan de trainer via een sms/appje en anders via de mail aan de afdeling teamtrainingen@ltc-vdm.nl .
 4. De trainers zijn gedurende de lessen telefonisch niet bereikbaar.
 5. Het is niet wenselijk om de trainers tijdens hun werk te benaderen voor een gesprek. Wil je iets met een trainer bespreken, maak dit dan kenbaar door een mail te sturen naar de afdeling teamtrainingen@ltc-vdm.nl .